Senin, 14 April 2014

benefits of lemon juice in hindi

benefits of lemon juice in hindi Även om dess ursprung är oklart , är citron tros komma från Indien , Kina och Burma innan slutligen kommer till Italien , Europa under det första århundradet . Men det är tydligt och allmänt accepterat faktum att citron har superb naturlig hälsa benefits.Lemon är väl känt för sina antioxidanter och anti cancercharacteristic ; den har använts som botemedel för många sjukdomar och sjukdom. Dess vitamin C ger många hälsofördelar , från medhjälp immunförsvar , hjälper matsmältningen systemet , minska risken för cancer , fast läkning av sår för att minska risken för hjärtinfarkt .

Det är ännu mer fantastiskt om du överväga andra fördelar med citron . Citronsaft kan användas som desinfektionsmedel , fläckar remover , spisar renare och gamla vax avlägsnas . Det kan även användas som insekticid. Det har så många fördelar ; citron är som uttaget av all handel med frukt .

Även med sin syrlig smak , är citron alkalisk mat . Det är verkligen viktigt för att minska risken för cancer och andra sjukdomar . Det bidrar till att stabilisera kroppens pH-nivåer till cirka sju . Citroner renar också blodet och en bra toxin borttagning. Raw citronsaft har syra som minskar mängden socker tas upp av blodet från någon mat du äter . Rensa upp njurar och matsmältningssystemet är en annan fördel med citronsaft . Avgiftning är också en av många fördelar med citronsaft.

Lemon s skal innehåller pektin , som i sig innehåller fibrer . Därför rutinmässig konsumtion av citronsaft hjälper överviktiga människor att gå ner i fett .

Eftersom det är allmänt känt , är citronsaft full av c-vitamin . Denna egenskap gör att daglig konsumtion av rå citronsaft blandas i ett glas varmt vatten hjälper kroppen att absorbera kalcium bättre . Med sina pro kalcium drag , citron också bra för benstyrka , bygga benet av ofödda barnet och hålla sig borta benskörhet .

Citronsaft är också en stor napp för nerven . Den innehåller kalium , tillsammans med slipning dig koncentration och minne det också lugna nerverna. Så om du någonsin känt som inte kan sova eftersom ditt sinne är inte frid och din nerv haverera , ta ett glas citronsaft och bara koppla av .

Citronsaft kan förbättra ditt immunförsvar . Med förbättrat immunförsvar kan du minska risken för cancer , infektioner och fånga en förkylning . Färsk citronjuiceblandat med ljummet vatten kan också hjälpa till att lindra astma om de tas regelbundet .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar